מכירים את זה שאתם מדפדפים במגזין טיולים או טבע, או משוטטים ברחבי הרשת, ופתאום תמונה אחת תופסת את תשומת הלב שלכם? מכירים את זה שהתמונה הזו פשוט שואבת אתכם לתוך כתבה מצולמת מרהיבה שעושה לכם חשק פשוט לארוז ולצאת לשם ממש עכשיו?
כל מקום שתהיו בו יכול להיות נושא נפלא לכתבה מצולמת. צריך רק לדעת מה ואיך אנחנו רוצים להראות. זה יכול להיות מקום שכולם כבר מכירים, אבל אתם מצאתם את הזוית האחרת שלו, זה יכול להיות מקום חדש ש"כבשתם" ואתם פשוט מתים לרוץ ולספר לחבר'ה.
אז איך מתחילים?
1- להגיע למקום הנכון ולאסוף עליו מידע.
תושבי המקום הם מקור מידע נפלא לגלות מקומות שרגל תייר עוד לא דרכה בו. טיילו רגלית, בנחת, ונסו לגלות את המקום הזה דרך העיניים שלכם.
2- לבחור את הזמן הנכון
להתעורר בזמן לזריחה, להגיע ללוקיישן המושלם לשקיעה, לצלם אטרקציה היסטורית עם מינימום אנשים מסביב או בתוך הפריים – הכל אפשרי בתכנון הזמן הנכון. הקדימו הגעתכם לאתרים לפני שמגיע הקהל הרחב לבקר בהם, אפשרו לעצמכם מספיק זמן לתכנן את המיקום כדי להגיע לצילום שימשוך את הקורא לתוך הכתבה.
3- להקצות מספיק זמן
"תן למוזות קצת לרעום" אמרו גששינו, וצדקו. תנו לעצמכם את הזמן להכיר את המקום, את הצבעים בו, את האור והצל, מגבלות הצילום הקיימות – הכרת כל אלה יאפשרו לכם להגיע לפריים מדויק, נקי ועוצר נשימה.
4- להכין ולהכיר היטב את הציוד, כולל גיבוי סוללה וכרטיס צילום
הכנה מוקדמת והערכות, כולל הכרות עם המצלמה, העדשה ומגבלותיהן יאפשרו לכם להתפנות ולהתמקד בצילום עצמו.
5- לצלם על פי הפסיפס הצילומי:
כולנו רוצים לחשוף כמה שיותר מקסמי המקום והחוויה. שימו לב שהתמונות מגוונות ויוצרות סיפור, מערכת יחסים בין הנושאים. כדי להראות נכון מקום, מומלץ להתייחס למכלול החוויות: נופים, אנשים, אוכל, מרקמים, תרבות, דת, כל אלה מרכיבים פסיפס צילומי מעניין היוצר מעטפת מלאה לסיפור.
6- ליצור קשרים עם מקומיים:
כבר אמרנו, הם יודעים הכי טוב ומכירים את המקומות הכי כמוסים, כאלה שלבד לא תחשבו אפילו לעצור לידם. ולא רק זה. הכרות וקשרים טובים עם המקומיים יאפשרו להם להתמסר אל המצלמה, ולאפשר לכם להוציא את המיטב מהם ומהפריים.
7- לסגור מעגלים:
מבקרים במקום שכבר הייתם בו? עיברו על התמונות לפני המסע, חפשו את האנשים שצילמתם, והגיעו אליהם לצילום חוזר, רצוי אפילו עם הצילום שלהם! הנה כמה מקומות שכבר עשינו את זה, ועוד נמשיך!
8- לכתוב בזמן אמת:
אל תסמכו על הזכרון. כתבו לכם במהלך המסע הערות, מחשבות שעולות ואפילו אסוציאציות קשורות, שיר שמתנגן בראש או חוויה של אותו הרגע. עפרון, דף, לפטופ או טלפון נייד – מה שהכי נוח לכם. בבואכם לכתוב את הטקסט לכתבה, פיתחו את הפנקס ועיזרו לראש להיזכר בעזרת הצילומים וההערות שכתבתם במהלך המסע. ואם אתם מצליחים לכתוב תוך כדי המסע, בסיומו של יום, כשהכל עוד טרי – מה טוב.
9 – לכתוב בגוף ראשון:
חוויה שכתובה בגוף ראשון תעביר את הרגש לקורא, ואז עשיתם את שלכם. כיתבו עליכם, בגובה העיניים, בשפה מדוברת אך רהוטה.
כתבות של רפי קורן באתר "מסע אחר"